Mikä on Vähänkäytetty?

Onko varastosi perukoilla iskemätön suksipari, koska lunta ei sitten satanutkaan tarpeeksi Hangossa? Vai ostitko silmät päästä pullistavat tavoitefarkut, mutta totesit, että elämä on liian lyhyt nälässä kärvistelyyn? Saitko kenties jouluna sukulaistädiltä sinapinkeltaisen poolon helmikirjailuin? Erehdyitkö aleostoksille matalalla verensokerilla ja nyt sinulla on jemmassa pari juttua, joiden hankinta kaduttaa?

Tervetuloa Vähänkäytetty.fi:hin sekä Netflea.comiin, me olemme turhan tavaran paras ystävä!

Vähänkäytetty.fi näki päivänvalon vuonna 2013. Nykyisen toimitusjohtajan Ossi Salon puoliso toimi tuolloin alkuperäisen idean muusana: Kun puoliso tilaili perheen pienelle tyttärelle vaatteita internetin kirpputoreilta, Ossi Salo huomasi puuttuvan palasen verkkokirppareiden toiminnassa. Nettikirppareiden ongelma oli se, että jokaisesta vaatteesta piti maksaa erillinen toimituskulu, koska harvoin samalla myyjällä oli useampia kiinnostavia tuotteita. Halvat vaatteet eivät olleet lopulta sittenkään niin halpoja, kun kahden euron mekosta saattoi joutua maksamaan vähintään yhtä suuren postikulun – siis 200-prosenttisen hinnan.

Vähänkäytetty.fi:n ajatus on se, että asiakas voi ostaa usealta myyjältä tuotteita, mutta hän maksaa vain yhdet postikulut. Se on tietysti selvää säästöä! Vähänkäytetyn palvelun käyttäjänä myös myyjä säästää aikaa ja rahaa, koska tuotteet toimitetaan yhdessä paketissa Vähänkäytetyn varastoon, josta me hoidamme tavaroiden lähetyksen eteenpäin ostajille. Sinun ei siis tarvitse maksella enää kalliita kirpputorin pöytämaksuja.

Keräämällä myytävät tuotteet omaan varastoomme varmistamme myös sen, etteivät ostajat tule huiputetuiksi: asiakkaan rahaa vastaan löytyy oikeat tuotteet, ei vain katalogikuvia ja tähtipölyä. Lisäksi asiakas saa olla anonyymi: kukaan ei tahdo loukata hyväntahtoisen sukulaistädin tunteita myymällä lahjapoolon heti joulunpyhien jälkeen, mutta kenenkään ei ole pakko säilöä tarpeetonta tavaraa nurkissaan. Roskiin heittämisen sijaan sen voi myydä nimettömästi palvelussamme. Luonto (ja sukulaissuhteet) kiittää!

Jos kiinnostuit palvelustamme, tässä on linkki sivustollemme, josta voit tutustua toimintaideaan vielä tarkemmin: Miten palvelumme toimii?

Miksi meillä on kaksi nimeä?

Meidät tunnetaan kotimaassa nimellä Vähänkäytetty.fi ja Euroopassa nimellä Netflea.com. Olemme siis samaa puljua, mutta halusimme havainnolliset nimet asiakkaillemme suomeksi ja englanniksi.

Mitä englanninkieliseen nimeemme Netflea tulee, saatatte arvata, rakkaat lukijat, että suomen kielen pitkät sanat ja ääkköset ovat hiukan hankala yhdistelmä kansainvälistymisen kanssa. Google Translatekaan ei pelasta (vähän käytetty = little used), jos keskieurooppalainen asiakas yrittää ymmärtää, mistä firman toiminnassa on kyse. Siksi valitsimme kansainväliseksi nimeksemme ytimekkään Netflean. Net viittaa tietysti verkkoon, internetiin, ja nimen jälkiosa flea on lyhenne englannin sanaparista flea market, joka tarkoittaa kirpputoria. Näinä aikoina, kun tielaitosta kutsutaan trendikkäästi Destiaksi, yksinkertaiset ja läpinäkyvät nimet ovat tervetulleita.

Suomenkielinen nettikauppamme toimii siis nimellä Vähänkäytetty.fi samoin kuin kotimainen Facebook-sivumme, mutta voit löytää meidät myös hakusanalla Netflea.com.

Tervetuloa myymään ja ostamaan!

logo_vahankaytetty

Vastaa