Paketti pyörille

Järjestelyurakkani on päässyt taas yhden välivaiheen päähän: tarpeettomat vaatteet ovat nyt matkalla kohti keskusvarastoamme! Kotimme vaatehuone keveni yhteensä 23 vaatekappaleen verran. Myyntiin lähti 22 kappaletta, ja yksi pahasti kulahtanut päätyi tekstiilikierrätykseen.

vaatehuone
Pieni kurkistus vaatehuoneeseen ennen ja jälkeen: yhä on paljon, mistä luopua, mutta viikatuista pinoista sentään löytää jotain.

Viime viikonloppuna pidin siis melkoisen silitys- ja kuvausmaratonin myyntiä varten, mutta se kannatti. Enemmän tai vähemmän käytetty vaate näyttää kyllä heti paremmalta ja ryhdikkäämmältä kuvassa, kun se on silitetty!

Näpyttelin vielä sunnuntai-illan ratoksi vaatteet Vähänkäytetyn verkkokauppaan kuvien ja kuvausten kera, sitten lähetin tuotteet tarkastettavaksi asiakaspalveluumme. Tarkastus kestää yleensä 1-3 päivää, joten torstaina sain vihdoin ilmoituksen sähköpostiini, että kaikki tuotteeni on hyväksytty. Mukana sähköpostissa oli tuotelista, jossa jokaisen vaatteen kohdalla luki erikseen hyväksytty tai hylätty, jolloin myynnistä on helppo poistaa sopimattomat myyntiartikkelit.

Hyväksynnän jälkeen kirjoitin järjestelmän antamat tuotenumerot asiakassivultani (näkyvät myös edellä mainitussa sähköpostissa) maalarinteipille ja liimasin ne vaatteisiin. Sitten pakkasin vaatteet pahvilaatikkoon numerojärjestyksessä isoimmasta pienimpään. Rakastan toki järjestystä kovasti, mutta tälle on myös käytännön syy: tuotteiden numerojärjestys nopeuttaa keskusvarastomme työtä huomattavasti, jolloin tuotteeni ovat nopeammin myynnissä!

Kipaisin vielä torstaina Matkahuoltoon: meille lähtevään pakettiin ei tarvitse tuhertaa pakettikorttia, vaan sain lähetystä varten henkilökohtaisen lähetyskoodin samaisessa Vähänkäytetyn sähköpostiviestissä. Kassa-asiointi Matkahuollossa kesti arviolta 30 sekuntia. Perin vaivatonta!

***

Tässä vielä lyhyt opas myyntiin:

 1. TYHJENNÄ. Kolua kaappisi, kerää käyttämätön. Lajittele myyntikelpoinen ja kierrätettävä tekstiili. Muista, että vaatteiden lisäksi voit myydä palvelussamme esimerkiksi kirjoja ja harrastusvälineitä!
 2. SIISTI. Siisti ja silitä myyntikelpoiset vaatteet: Pese likaiset, paina raudalla pahimmat rypyt. Tunkkaiset voi tuulettaa ulkona. Tämä ei ole pakollinen vaihe, mutta siistintä voi parantaa myyntiäsi.
 3. KUVAA. Kuvaa tuotteet – hyödynnä päivänvaloa, jotta värit ovat mahdollisimman realistiset! Katso, että kuva on tarkka ja että tuote näkyy kuvassa kokonaan. Palveluun voi lisätä useamman kuvan samasta tuotteesta.
Paita_huono_hyva_myyntikuva
Hyvä ja huono myyntikuva. Sama paita ensin silittämättömänä, sähkölampun valossa oudosta kulmasta kuvattuna (vas.) ja sitten silitettynä, päivänvalossa ja suoraan edestäpäin ikuistettuna (oik.).
 1. KIRJAUDU. Siirry tietokoneen, tabletin tai puhelimen ääreen. Kirjaudu kauppaamme osoitteessa vahankaytetty.fi. Muista laittaa tunnukset talteen! Voit käyttää myös Facebook-kirjautumista.
 2. LATAA. Lisää tuotteet omalle tilillesi: lataa kuva, nimeä tuote kuvaavasti ja anna lisätiedot (koko, merkki, materiaali…)
 3. LÄHETÄ. Kun olet lisännyt kaiken myytävän, lähetä tuotetiedot tarkastettavaksi samaisen sivun kautta.
 4. ODOTA! 🙂 Tarkastamme tuotteesi 1-3 päivässä.
20170331_223531
Tuotenumeron voi kiinnittää vaikkapa maalarinteipillä.
 1. NUMEROI. Kun saat tarkastussähköpostimme, numeroi hyväksytyt tuotteet esim. maalarinteipillä ja tussilla. Numerot ovat omalla asiakassivullasi palvelussamme! Laita tuotteet numerojärjestyksessä pahvilaatikkoon.

  verkkokaupan_etusivu
  Vasemmassa yläkulmassa on “Oma tili”, jota klikkaamalla näet asiakastietosi sekä myytävät tuotteesi, kun olet kirjautunut palveluun. Myös tuotenumerot ovat kyseisen linkin takana!
 2. MENE MATKAHUOLTOON.
  Kirjoita ylös sähköpostistamme henkilökohtainen lähetyskoodisi. Vie pakettisi Matkahuollon pisteeseen ja kerro lähetyskoodi. Muista ottaa kuitti lähetyksestä! Tässä vaiheessa sinun ei tarvitse maksaa mitään.
 3. MYY! Kun paketti on lopulta perillä ja sen sisältö on lajiteltu varastoomme, tuotteet tulevat myyntiin verkkokauppaamme, mistä ilmoitamme sinulle sähköpostitse. Lähetyskulut (norm. 6,90 e) merkitään asiakastilillesi, samoin kuin myynnistä kertyvät tuotot.

Odottelen siis itse nyt tuota vahvistusviestiä, että tuotteeni ovat myynnissä. Sen jälkeen pääsemme seuraamaan myös tässä blogissa, miten kauppa käy! 🙂

Heli

P.S. Lue myös juttusarjan edellinen osa: Kevät komeroissa ja kaapeissa

Vastaa