P.S. Kuva ois kiva!

Laadukaskin tuote voi jäädä myymättä, jos sen myyntikuva on kehno. Lue 6 vinkkiä kuvaamiseen!

Kun on kyse verkkokaupasta, ostaja tekee päätöksen pitkälti kuvan perusteella, vaikka toki myös hyvä tuotekuvaus auttaa valinnassa. Nyt vinkkaammekin tiimimme voimin hiukan yksityiskohtaisemmin, miten voit napsia hyviä otoksia vaatteistasi ja tavaroistasi.

1) Kuvauspaikka

Kuvauspaikan voi pystyttää mihin vain, koska kuvasta voi rajata pois siihen kuulumattomat elementit. Neutraali, yksivärinen tausta on hyvä. Älä kuitenkaan kuvaa valkoista mekkoa valkoisen lakanan edessä! Katso, että taustan ja tuotteen kontrasti on riittävän suuri: vaaleat asiat kannattaa kuvata tummemmalla taustalla ja päinvastoin. Voit vaikka valmistella kaksi kuvauspaikkaa, jos tiedät, että kuvattavana on niin tummia kuin vaaleita tuotteita.

2) Valaistus

Hyvä valaistus on tarpeen aina kuvatessa: luonnonvalo tai riittävän tehokas ja mielellään kylmähkö (valkoinen) keinovalo helpottavat kuvaamista. Liian lämmin valo voi vääristää tuotteen väriä, samoin kuin salamavalo. Jos kuvauspaikka tuntuu liian hämärältä, ota vaikkapa jalkalamppu lisävaloksi.

3) Tuotteen siistiminen

Ennen kuvaamista tuotetta kannattaa vähän siistiä, eli silittää, harjata tarraharjalla, nyppiä nukat pois, solmia nauhat – mitä tuote sitten kaipaakin.

Paita_huono_hyva_myyntikuva
Muun muassa valo, perspektiivi ja tuotteen siistiminen vaikuttavat huomattavasti sen ulkonäköön.

4) Tuotteen asettelu

Mieti, miten saat tuotteen esiin parhaiten: henkarissa, vaakatasossa, päälle puettuna? Esimerkiksi hyvin pehmeää materiaalia olevien takkien tai paitojen hihat saattavat roikkua väsyneen näköisinä. Ne kannattaa asetella auki, tai sitten voit kuvata hihat, huput ym. erikseen.

5) Kuvan rajaus ja perspektiivi

Kun olet saanut taustan, valaistuksen ja itse tuotteen kuntoon, on aika tiirata asetelmaa linssin läpi. Kun otat kuvan, rajaa se niin, että taustaa näkyy vain vähän, mutta kuitenkin niin, että koko tuote on kuvassa. Varsinkin vaatteita kuvatessasi ota kuva suunnilleen vaatteen keskikohdan korkeudelta, jolloin mittasuhteet ovat todenmukaisemmat, eikä vaate näytä esimerkiksi kapenevan alaspäin. Tarkista vielä valmiista otoksesta, että kameran tarkennus oli tuotteessa eikä taustassa ja ettei kuva ole tärähtänyt.

6) Eestä ja takkaa!

Ja vielä viimeiseksi: ota muutama erilainen kuva yhdestä tuotteesta! Verkkokauppaamme saa lisättyä useampia tuotekuvia, joten esimerkiksi vaatteet kannattaa kuvata edestä ja takaa. Myös yksityiskohtia, kuten lähikuvaa kankaan kuosista, voi olla myynnin kannalta hyödyllistä ikuistaa. Jos ne eivät tahdo tallentua kameralle, voit kuvailla kuosia tai yksityiskohtia myös sanallisesti tuotetiedoissa!

 

Kireitä siimoja kaupankäyntiin! 🙂

Myyntiä pääset aloittelemaan tästä!

2 kommenttia artikkeliin ”P.S. Kuva ois kiva!

    1. Se on totta! Usein kuitenkin jo “tavallisimmissa” älypuhelimissa on jo sellainen kamera, joilla saa riittävän tarkkaa kuvaa, jos ei ihan yön pimeydessä räpsi. 🙂 Ja tuotekuvia voi ottaa useampia, joskus voi määrä korvatakin laadun ostopäätöksen teossa!

Vastaa