Vinkit vaatekaapin järjestelyyn ja karsimiseen

Kuinka ihanaa olisikaan, että vaatekaappi olisi väljä ja sieltä löytyisivät vain ne luottovaatteet? Vaatekaapin siivous, karsiminen ja ylimääräisten vaatteiden myyntiin laittaminen voi tuntua työläältä projektilta, mutta kuinka palkitsevaa onkaan nauttia väljemmästä, siistimmästä kaapista ja tilille kilahtelevista ylimääräisistä euroista.

Järjestä kaappi siistiksi

Vaatekaapin järjestely kannattaa aloittaa tyhjentämällä se kokonaan vaatteista, mutta mikäli kaappeja on useita niin kannattaa tyhjentää ja järjestää yksi kaappi kerrallaan, jotta koti ei ole täyskaaoksessa mikäli projektia ei suorita kerralla loppuun. Vaatteet kannattaa käydä läpi tuoteryhmä kerrallaan eli esimerkiksi housut, paidat ja mekot erikseen, sillä silloin huomaa kuinka paljon vaatteita omistaa kustakin ryhmästä, jolloin on helpompi tehdä päätöksiä karsimisen suhteen. Kun tarpeettomat vaatteet on laitettu sivuun, kannattaa hetki pohtia itselle toimivaa tapaa ryhmitellä vaatteet takaisin kaappiin. Toiselle paras tapa voi olla jaotella housut, paidat, mekot ja hameet kukin omalle osastolleen tuoteryhmittäin, toinen taas saattaa suosia käyttötarkoitukseen perustuvaa lajittelua eli esimerkiksi työvaatteet, kotivaatteet, juhlavaatteet erillään. Toki myös vaatekaapin rakenne saattaa määritellä parhaan tavan järjestää tavarat omille osastoilleen. Ennen vaatteiden siirtämistä kaappiin kannattaa tarvittaessa pestä, tuulettaa tai silittää sellaiset vaatteet, jotka tätä kaipaavat. Sitten vaatteet ripustetaan henkareihin, viikataan tai rullataan siististi hyllyille ja lopputuloksena on siisti ja väljempi kaappi!

vaatekaapin_jarjestely_kirje_828x487

Luopumisen tuska

Vaatekaappia järjestellessä tulee usein kaapin perältä vastaan useita vaatteita, joita ei edes muistanut omistavansa. Välillä reaktio on välitön “mitä oikein ajattelin tämän ostaessani?”, jolloin on helppo laittaa vaate samantien kiertoon. Toisaalta välillä kaapin perältä löytyvät aarteet ovat iloisia yllätyksiä ja saavat pohtimaan, että miksi ihmeessä en ole käyttänyt tätä ihanuutta aikoihin. Silloin kannattaa todellakin miettiä, että miksi näin on: onko vaate vain unohtunut kaapin perälle vai voiko olla, ettei se esimerkiksi ole helposti yhdistettävissä muiden vaatteidesi kanssa? Itse olen lukuisia kertoja säästänyt tällaiset “löydöt” huomatakseni unohtavani ne kerta toisensa jälkeen sinne kaapin perukoille. Toisaalta muutamia poikkeuksiakin löytyy ja joskus unohtunut vaate voi oikeasti olla vain unohtunut ja pääsee kaapin siivouksen seurauksena aktiiviseen käyttöön. Mikäpä sen parempaa kuin shoppailla omalla vaatekaapillaan?

Vaatteesta on hyvä luopua ainakin silloin, jos huomaa säästäneensä sen edellisen vaatekaapin siivouksen yhteydessä, mutta se on silti jäänyt käyttämättä. Lisäksi kannattaa harkita luopuvansa kaikista sellaisista vaatteista, kengistä ja asusteista, joille ei ole vuoteen ollut käyttöä. Tosin poikkeuksina sääntöön ovat tietyt juhlavaatteet ja esimerkiksi kolean kesän seurauksena käyttämättä jääneet kesävaatteet.

Näin pääset myymisen kanssa alkuun

Vaatekaappi on nyt järjestelty ja tarpeettomat tavarat siirretty sivuun. Kannattaa nähdä vielä sen verran vaivaa, että laittaa tuotteet myyntiin, jotta ne saavat uuden elämän ilahduttaen uutta omistajaa, samalla kun itse saat vaivan palkaksi ylimääräisiä euroja. Mikäli myyntiurakka tuntuu raskaalta, niin se on hyvä hoitaa useassa osassa. Esimerkiksi vaatteiden kuvaamisen voi tehdä yhtenä päivänä, tuotteiden lisäämisen palveluun toisena, pakkaamisen ja numeroinnin kolmantena ja sitten tuotteet ovatkin valmiina postitukseen.

Lue lisää tuotteiden myyntiin laittamisesta

blogi_myyminen_828x487

– Aleksandra

Kirjoittaja on Vähänkäytetyn kirppistelyä ja siistejä vaatekaappeja rakastava markkinointipäällikkö Helsingistä.

Vastaa