Inflaatio ja sota vaikuttavat meistä jokaiseen – Katso vinkit, jotka auttavat arjessa

Inflaatio ​​​​​​​eli kuluttajahintojen nousu

Kuluttajahintojen nousu eli inflaatio on parhaillaan huipussaan. Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että hintojen yleisesti kallistuttua ei aiemmalla tulotasolla saa enää ostettua kaikkea sitä mitä ennen sai. Ukrainassa käytävä sota tuo myös omat epävarmuustekijänsä ja Euroopan taloustilanne on hyvin epävarmassa tilassa. Nämä asiat näkyvät tällä hetkellä meidän kaikkien arjessa ja jokaisen on löydettävä omat selviytymiskeinonsa epävarmuuden keskellä.

Tärkeää on kuitenkin yrittää pitää mieli iloisena! 😍

“Tili tuli, tili meni” on vanha sanonta. Tällä hetkellä se on ehkäpä enemmän totta kuin koskaan aikaisemmin. Kokosimme alle muutamia käytännön vinkkejä, jolla omaa taloutta voi hieman helpottaa.

1. Korjaa ja kunnosta vanhaa

Useimmilla meistä on jo valmiiksi kaapit täynnä tavaraa. Harkitse siis, tarvitsetko oikeasti lisää tavaraa. Voisiko rikkinäisiä tavaroita korjata ja kunnostaa?

Monesti vanhan takin rikkoontunut vetoketju estää takin käytön ja johtaa uuden takin ostamiseen. Mitä jos takkiin vaihtaisi tai vaihdattaisi ennemmin uuden vetoketjun?

2. Myy ylimääräiset tavarat pois

Rikkinäiset tavarat tulee hävittää ohjeiden mukaan ja turhat tavarat kannattaa myydä pois. Itselle turhat tavarat on nykyisin varsin helppo muuttaa rahaksi kirpputoreilla, Tori.fi:ssä tai muilla myyntipalstoilla.

Vähänkäytetyn kautta voit helposti myydä ehjiä ja käyttökelpoisia vaatteita ja harrastusvälineitä.

Kuluja pienentämällä ja tuloja lisäämällä oma talous tasapainottuu merkittävästi.

3. Älä osta uutta ellei ole aivan pakko

Vaatteetkin ovat käyttötavaraa, jotka täytyy uusia viimeistään siinä vaiheessa, kun sukan päästä pilkottaa pottuvarvas, tai villapaita muistuttaa nukan takia vanupalloa. Tässä vaiheessa jokainen meistä voi tehdä valinnan uuden tai käytetyn ostamisen väliltä. Yhä useampi päätyykin nykyään etsimään tarvitsemaansa ensin kirpputorilta. Ostamalla tuotteet käytettynä säästät rahaa, edistät kiertotaloutta ja vähennät uusien vaatteiden valmistamisesta syntyvää kuormitusta luonnolle.

Käytetyn ostaminen on nykyään trendikästä! 🤩​​​​​​​

Vastaa