Ennustetaan vuoden 2023 trendejä

Vuosi vaihtui ja niin muotikin. Viime vuonna 2022 trendejä olivat selvästi y2k eli 2000-luvun alun muoti sekä leveälahkeiset farkut, nuorilla roadman tyyli, saippua kulmakarvat ja monia muita TikTokin kautta rantautuneita tyylejä. Monet lehdet, influencerit ja brändit ovat luoneet oman ennustuksensa vuoden 2023 trendeille ja nyt niin myös Vähänkäytetty.fi.

 

BOXER BOOTSIT

Viime vuoden lopulla ja tämän vuoden alussa on sosiaalisessa mediassa näkynyt kenkiä, jotka ovat saaneet inspiraationsa nyrkkeilijöiden kengistä. Tämä trendi ei vielä ole rantautunut Suomeen, mutta esimerkiksi Englannissa ja USA:ssa on alkanut näkyä suurten kaupunkien katukuvassa ihmisillä kyseisiä kenkiä. Puma ja Nike ovat valmistaneet jo omat versionsa Boxer boots tyylisistä kengistä, joista Puman versio on nähty Voguen sivuilla jo vuonna 2017. Monia ennusteita on tehty, että Boxer Bootsit tulevat olemaan osana monien asukokonaisuuksia vuonna 2023.

 

CHOKER KORUT

Chokerit olivat jo 90-luvulla muotia ja ne palasivat jo 2010-luvulla muotiin, mutta nyt vuonna 2023 ne näyttävät palaavan takaisin muotiin. Instagramissa monien vaikuttajien asukokonaisuuteen on lisääntynyt chokerit ja eritoten chokerit, joissa on iso kukka. Aikaisemmin chokerit yhdistettiin osaksi ”emo” -muotia, mutta nyt sosiaalisessa mediassa huomaa, että chokereita on alettu yhdistelemään mm. kesämekkojen ja bleisereiden kanssa. 

 

DENIM ON DENIM

Denim eri muodoissa on ollut aina kestosuosikki muoti-ilmiönä maailmanlaajuisesti. Viime kesänä Suomessakin katukuvassa näkyi paljon farkkutakkeja ja -hameita. Nyt muotilehtien kansista katukuvaan on ilmestynyt farkkutopit ja eritoten farkku korsetit, farkku maximekot ja erilaiset farkkutakit. Mitä enemmän yksityiskohtia farkku vaatteessa on, sen parempi. Uskotaan, että vuoden 2023 denim on denim tyylissä panostetaan pieniin yksityiskohtiin ja se on merkittävä tekijä, joka erottaa vuoden 2023 denim on denim muodin muiden vuosien tyylistä.

 

KOKOMUSTA ASUT

Viime vuosina on suosittu paljon värejä ja Y2K-muodin mukana tulleet sekalaiset ja kirkkaat värit vaatteissa tulee muuttumaan hieman yksitoikkoiseksi vuonna 2023. Kokomusta vaatetus tekee paluun muiden hillittyjen värien kanssa. 

 

PILLIFARKUT

Jonkin aikaan muodissa olleet ”mom jeans -farkut” tulevat hiipumaan  katukuvasta pois ja pillifarkut tulevat tekemään comebackin.”Boyfriend farkut” tulevat  jäämään, mutta madalletulla vyötäröllä, mutta pillifarkut tulevat 2023 viemään mainstream paikan muodissa. Pillifarkut eivät kuitenkaan tule takaisin täysin samalla jalkojen puristuksella kuin aikaisemmin vaan hieman löysemmässä muodossa.

 

CARGO

Cargo housut tunnetaan erityisesti armeijan, retkeilijöiden ja työmaalla käytettynä housu mallina. Myöhemmin niistä on tullut suosittu malli arkikäytössä. Aikaisempina vuosina cargo-mallia on nähty myös lyhyempänä mallina shortseina miehillä. Viime vuonna cargo mallia nähtiin maxihameissa, minihameissa, farkkuina, verkkareina jne. Luovuutta cargo mallin hyödyntämisessä on nähty ja toivottavasti nyt myös 2023 tulemme näkemään lisää cargoa.

 

MATALAVYÖTÄRÖISET HOUSUT

Viime vuonna alkoi pieni trendi matalavyötäröisistä housuista, joita alkoi näkemään myös suunnittelijoiden mallistoissa mukana. Korkeavyötäröisten farkkujen esiintyminen katukuvassa on vähentynyt ja sosiaalisessa mediassa jatkuvasti törmää matalavyötäröisten housujen käyttäjiin. Uskomme, että matalavyötäröisiä housuja tullaan näkemään todella paljon katukuvassa vuoden 2023 aikana.

 

HIUSPANNAT

Jo viime vuoden lopussa alkoi sosiaalisessa mediassa näkymään kankaisia yksivärisiä hiuspantoja. Tämä on osa suosittua scandinavian tyyliä, jota useimmiten sosiaalisessa mediassa kuvaillaan sanalla ”chic minimalism” eli vapaasti käännettynä tyylikäs tai elegantti minimalismi. Hiuspannat väreissä musta, valkoinen, beige jne. Eli niin sanotut hillityt värit, jotka sopivat useamman asukokonaisuuden kanssa tulevat olemaan enemmän esillä vuonna 2023.

 

Vuosi 2023 tulee tuomaan paljon yllätyksiä muodin saralla ja toivomme, että vastuullisuus vaatteiden hankinnassa tulee olemaan silti läsnä, vaikka trendeihin mukaan hyppääminen onkin mielenkiintoista ja kivaa. Vähänkäytetty.fi on mukana edistämässä kestävää kehitystä tuomalla jokaisen kotitalouteen helpon ja käytännöllisen tavan olla osana kestävää kehitystä ja tuoda estää Suomessa ultrapikamuodin trendi.

Vastaa