Haastattelussa Pukeutumisneuvoja Taija Juvonen

Taija Juvonen, joka tunnetaan Instagramissa paremmin nimellä @taijastyle on pukeutumisneuvoja ja vestonomiopiskelija. Taija ylläpitää suosittua Instagram-tiliä, jossa hän jakaa mm.pukeutumis-ja kauneudenhoidon vinkkejä yli 11 000 seuraajalleen.

Vähänkätetty.fi Instagram-tilillämme julkaisimme alkuviikosta mystoory -osioon kysymysboksin, johon seuraajat pääsivät esittämään kysymyksiä Taijalle. Nyt Taija pääsee vastaamaan teidän lähettämiin kysymyksiin.

Mikä sai sinut aloittamaan suositun Instagram-tilisi? Äippälomalla etsin Instagram-sivustoa, josta saa kattavasti vinkkejä pukeutumiseen, sellaista ei löytynyt, niin päätin tehdä sellaisen itse. Sen lisäksi oma keho ja pukeutuminen oli hukassa lapsen saannin jäljiltä. Halusin taas löytää tyylini ja siinä samalla auttaa muita naisia pukeutumispulmissa. Auttamisen halu oli yksi suurimmista motivaattoreista.

Mitä hyvää ja huonoa Instagram-tilisi ylläpitäminen on tuonut? Paljon ihania ihmisiä, keskusteluita sekä somekavereita. Tietenkin työpaikan, osa-aikaisesti elätän somella itseni. Itsevarmuutta ja hyväksyntää omaa kehoa kohtaan. Huono ajan puute ja ihmisten ajoittain hyvin törkeät kommentit.

Seuraat varmasti paljon muodin eri suuntauksia ammattisi puolesta. Minkä vaatekappaleen arvelet nousevan suosioon tänä kesänä? Ehdottomasti kestosuosikki hulmuavat kesämekot. Tänä kesänä ehkä kovin trendi on kirkkaat värit ja näitä herkkuvärejä on vaatteista asusteisiin.

Teet paljon second handiin liittyvää sisältöä Instagramiin. Millaisia ovat hyvät merkit ja materiaalit, joita kannattaa etsiä second hand-vaatteissa?

 Suomalaiset vastuulliset brändit sekä Vintage. Luonnonmateriaalit, kuten puuvilla, villa sekä pellava.

Millaisia second hand -vaatteita kannattaa hankkia perusvaatekaapin rakentamiseen?

 Varsinkin Vintage puolella on tyylikkäitä ja laadukkaita farkkuja ja jakkuja. Näiden kaveriksi ajattomia klassikoita, mm. valkoinen t-paita, kauluspaita sekä laadukas neule. Tietenkin oman tyylin mukaiset.

Mitkä ovat yleisimmät pukeutumismokat, joita näet katukuvassa? 

Väärän kokoiset vaatteet. Varsinkin liian pienet, koska kangas ja ompeleet ei kestä liian tiukassa venytyksessä. Leggingsit housuina on ok, jos ei kuulla läpi.

Miksi kannattaa suosia second hand -vaatteita?

 Jos vaate on kestänyt käyttöä edellisellä omistajalla, se tulee luultavasti kestämään sinullakin. Varsinkin vintage -vaatteet on todella laadukkaita. Second handina löytyy uniikkeja aarteita, joita ei muilla ole.

Olemme aktiivisia Instagramissa lähes päivittäin. Meidän Instagram-tili @vahankaytetty.fi kannattaa ottaa seurantaan, sillä meillä tulee tulevaisuudessa olemaan tämänkaltaisia haastatteluja, joihin myös seuraajamme pääsevät osallistumaan. 

Vastaa